6 Mart 2014 Perşembe

Left 4 Dead 2 Taktikleri - Zombi Rehberi (Aşırı Detaylı)

Merhaba arkadaşlar bu yazımda sizlere severek oynadığım bir oyun olan Left 4 Dead 2'nin basit tanıtımını, zombilerin özelliklerini ve belli başlı taktikleri paylaşacağım. Öncelikle Left 4 Dead 2; 4-8 kişiyle oynanan, 4 insanın hayatta kalma mücadelesini anlatan bir zombi öldürme FPS oyunudur. Oyunun multiplayer modunda özel zombileride oynayabiliyorsunuz ve bu sayede oyunlar 8 kişilik de olabiliyor. AK-47 ile zombi kafası parçalarken yanınızdakinin elektrikli testereyle zombilerin arasından koşuşunu izlemek gerçekten çok zevkli :)

Zombiler

Zombileri 3 grupta inceliyoruz. Bunlar yaygın, yaygın olmayan ve özel zombilerdir.

Yaygın Zombiler



Her bölümde sayısız şekilde öldüreceğiniz, sıradan basit zombilerdir. Fazla hasar veremezler ama koşmanızı engellerler. Ayrıca çok kalabalık olmaları büyük sorunlara yol açabilir. Arada sırada çok farklı olanları karşınıza çıkabilir örneğin hemşire, ya da pilot gibi ama ekstra bir özelliği yoktur.

Yaygın Olmayan Zombiler




CEDA Çalışanları

Bu zombinin en önemli özelliği ateşe karşı dayanıklı olmasıdır. Bazen öldürüldüğünde Bile Bomb (Türkçesini bilmiyorum.) düşebilir.


          "Fireproof Zombies. Hooray!"  ("Ateşe karşı dayanıklı zombi... Yaşasın!")
                 -Rochelle





Jimmy Gibbs Junior

Bu zombi sadece alışveriş merkezi bölümünde karşınıza, normal bir zombinin %5 şansıyla doğar. Hikayeye göre çalmaya çalıştığımız araba bu yarışçının arabasıdır. En önemli özelliği normal bir zombiden en kolayda 30 kat en zor seviyede 10 kat güçlü olmasıdır. Hiçbir bomba türevi şeyden etkilenmez.
Not: Kafadan tek kurşunla ölür.




Şehit Zombi

The Passing bölümünde karşımıza çıkan bu zombi, yüksek derecede sağlığa sahiptir. Kafasındaki kask sayesinde tek kurşunla öldürülemez ayrıca birisi ona hasar verirse hemen uzaklaşır ve tekrar saldırır. Öldürülmesi halinde rastgele olarak sağlık çantası ve ya bombalardan birini düşürebilir.





Palyaço

Normal bir zombiden tek farkı, öldürülmediği sürece etrafta bağırır durur. Unutmayın ne kadar gürültü o kadar zombi...

       "That clown's bringings his friends! Take him down!"  ("Şu palyaço arkadaşlarını çağırıyor! İndirin onu!")
              -Ellis



Muddman

Belkide beni en çok korkutan zombi. Acayip bir yürüme şeklinin yanında genelde grup halinde (Genelde 4 zombi) saldırırlar. Size her vurduklarında ekranınız çamur kaplanır. Ayrıca normal zombilerden hızlıdır ve suda inanılmaz hızlıdır. Sadece Swamp Fever bölümünde karşınıza çıkar



İşçi Zombi

Normal bir zombiden farklı olarak, Pipe Bomb'dan etkilenmez. Fakat en önemli özelliği balta,kılıç,sopa gibi şeyler tarafından asla hasar almaz. Tek çaresi kurşuna dizmek...







 Buna Polis Zombi diyesim geldi.

Bu zombinin en önemli ve sizi çıldırtan özelliği ön taraflarından hasar almazlar. Tek yolu arkasından vurmaktır. Öldüklerinde polislerin kullandığı joblarını düşürme olasılıkları vardır.

           "Ah hell! Now they're bulletproof?"    ("Lanet! Şimdide kurşun geçirmezler mi?")
                    -Ellis



Bu yazının devamı için buraya tıklayınız.


İlhamım için...


4 yorum:

  1. Mükemmel bir yazı olmuş online quick match taktiklerini bekliyorum

    YanıtlaSil
  2. Sen biliceksin ya daha peste bile yenemiyosundur kimseyi

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel, seni istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Baya iyimiş teşekkürler kapışma modundada taktik vere bilirmisin?

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!