3 Nisan 2015 Cuma

Clash of Clans 8. Seviye Köy Binası Dizilimleri




               Merhaba arkadaşlar, bu yazımda sadece 8. seviye köy binası dizilimlerini paylaşacağım. Bu yazıyı ayrı yazıyorum çünkü genel köy dizilimlerinin olduğu sayfa çok uzun oldu ve çok geç yükleniyor. Daha da geç yüklenmesini istemiyorum. Bir önceki yazıya buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca her köy binası için ayrı ayrı yazılar yazacağım.







FARMER DÜZENLER (FARMER DÜZENLER ARTIK İŞE YARAMIYOR)


İlk köy düzenimiz tamamen farm odaklı. Gördüğünüz gibi bütün depolar köy içerisinde ve ciddi şekilde korunuyor. Köy geniş bir alana yayılı olduğu için düşmanın köyünüzün tamamını yok etme olasılığı en aza indirilmiş. Büyücü Kuleleri köyün içerisinde ve bu sayede içeri kadar gelebilen Okçu, Goblin gibi düşük sağlık puanlı birimler saniyeler içinde ölüyor. Klan kalesinin en ortada olması düşmana sürpriz bir saldırı yapma imkanı sunuyor.


Bu düzenimizde amaç düşmanı tuzaklara doğru çekmek ve biraz olsun gücünü kırmak. Tamamen simetrik şekilde yayılan köy düzeni en içte Klan Kalesi ve Büyücü Kuleleriyle ciddi şekilde Depoları koruyabiliyor. Kara İksir Deposu Barbar Kral tarafından hem tanklanıyor hemde gücü sayesinde uzun süre korunuyor. Bu sırada Havanlar düşmanı perişan ediyor.


Bir önceki köye göre daha çok düşman yönlendirmesi yapan köy diziliminde bu sefer amaç köye yaklaşmadan düşmanı püskürtmek. Bu yüzden bir çok savunma binası dış sura yakın konumda tamamen simetrik duruyor. İç tarafı Klan Kalesi ve Teslalar koruyor. Teslalar tekli birimlere karşı çok güçlü oldukları için bu düzende en içe yerleştirilmiş ve içeri kadar sızabilen Goblin gibi birimleri bir kaç vuruşta öldürüyor. Ayrıca Kara İksir Sondaları da içeri alınmış ve bu sayede en ufak Kara İksir kaybetmiyoruz.






HİBRİT DÜZENLER



 Bu köy düzenimiz ise hem farm hemde kupa kaybetmek istemeyen oyuncular için yapılmış. Köy Binası içeride ve en ortada olan köyümüzün bir tarafını tuzaklar ciddi şekilde korurken diğer tarafı ise Klan Kalesi koruyor. Klan Kalenizin sürekli dolu olmasına dikkat edin. Her depo köyün farklı bir bölümünde ve düşmanın hepsine ulaşma imkanı son derece düşük. İç tarafa yerleştirilmiş Barbar Kral ise son derece etkili rol oynuyor. Unutmadan köy mümkün olduğunda simetrik yapılmaya çalışılmış.

Bu hibrit düzenimiz ise tamamen simetri amaçlamış ve Köy Binası hem Barbar Kral hemde Klan Kalesi tarafından aynı anda korunuyor. Dilerseniz Kara İksir Deposu ile Barbar Kralın yerini değiştirebilirsiniz. Dikkat ederseniz biri hariç her depo hem Büyücü Kulesi hemde Havanlar ile korunuyor. Bu sayede tanklanmayan birimler  saniyeler içinde ölüyor. Bu savunmanın en kötü yanı ise çok dışarıda olan Hava Savunmaları yüzünden Ejderha saldırısına çok açık fakat klan savaşı dışında kim ejderle saldırır ki :)






KLAN SAVAŞI DÜZENLERİ



Gelelim klan savaşı düzenlerine. Bu yazıda farklı düzenleri paylaşmak istedim. Asıl klan savaşı düzenlerini buraya tıklayarak görebilirsiniz. Bu köy düzenimizde bütün savunma binaları simetri oluşturmuş durumda. Ayrıca bu seviyelerde klan savaşlarında ya Ejderha ya da Devli Büyücülü ordular kullanılıyor. Hem Hava Savunmaları içeride hemde Devleri direk tuzaklara çeken bir sistem mevcut. Ne kadar işe yarar bilmiyorum ama gerçekten çok güzel duran bir köy düzeni.

Bu düzenimiz klan savaşlarında Ejderhaların ve Domuzların etkisiz kalmasına neden oluyor. Çünkü köy çok ama çok geniş ve bütün savunma binaları en içlere çekilmiş durumda. Bu savunmada 1 yıldız vermeniz neredeyse garanti fakat 2 ve özellikle 3. yıldız için düşmanın çok güçlü bir orduyla saldırması gerekiyor. Her savaş 3 yıldızla yıkılıyorsanız bu düzeni şiddetle öneririm.

 Bu düzenimiz ise klan savaşlarında hem Ejderha savunmasında hemde Domuz savunmasında bir önceki kadar etkili olmasada içeride yer alan tuzakları ve bir çok düşmanı tuzaklara yönlendirebilecek duvar stiliyle gerçekten etkili bir savunma oluşturuyor. Daha önceki konularda da paylaşmıştım ve bu köy dizilimi için çok güzel geri dönüşler aldım. Kesinlikle öneririm.








Her türlü soru, öneri ve görüşünüz için aşağıdaki yorum bölümünü kullanmaktan çekinmeyin.

5 yorum:

  1. Yeni Belediye binası ve klan ıcın daha ıyı bı duzen gelırse iyi olur

    YanıtlaSil
  2. Yeni Farm sistemine uygun düzenler gelse daha iyi olacaktır

    YanıtlaSil
  3. Hocam sitenizdeki 8. köy düzenlerinde hava patlatıcı (Air Sweeper) yok. Güncel değil.

    YanıtlaSil
  4. Kupa ve ganimet düzeni gelse iyi olur ve coc saldırı stratejisi ayrıca clash royale şu arena ya çıkma tavsiyeleri vb. Bunlar gelse çok iyi olur!

    YanıtlaSil
  5. Kupa ve ganimet düzeni gelse iyi olur ve coc saldırı stratejisi ayrıca clash royale şu arena ya çıkma tavsiyeleri vb. Bunlar gelse çok iyi olur!

    YanıtlaSil



Lütfen sadece ilgili yazı hakkında yorum yapalım, konu dışı yorumlarınızı lütfen İletişim bölümünden bana ulaştırın. Teşekkürler!